Piparminttumarengit



Piparminttumarengit

3 valkuaista
2 dl sokeria
1/4 tl piparminttuöljyä
punaista elintarvikeväriä


* Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. Nosta kulho kattilan päälle niin, ettei vesi yllä kulhon pohjaan. Anna veden poreilla vain hieman. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vesihauteessa napakaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

* Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on hieman jäähtynyt. Valmis marenkimassa on raskasta ja sileää.  Lisää piparminttuöljy ja tarkista maku.

*Valuta tai sivele pienellä siveltimellä elintarvikeväriä muutamaksi raidaksi pursotinpussiin. Pursota marenkikierteitä leivinpaperoidulle pellille. 

*Paista marenkejä 95-asteisessa uunissa n. 2 t 10 min. Katso marenkeja välillä. Marengit ovat valmiita, kun tntuvat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista.





Nämä oli niin ihania herkkuja, että marenkeja taitaa valmistua meillä pukinkonttiinkin ystäville :)


Kommentit

  1. Oi kun on kauniin näköisiäkin, enkä yhtään epäile etteikö maistuiski ihanalle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kortteihin joulurunoja

Runoja joulukortteihin

Ovikranssi