Suklaapullia




Viimeisimmästä yhteishyvä lehdestä mieleeni jäi kummittelemaan suklaapullien ohje ja nyt niitäkin on testattu. Hyvän suklaisia tuli ja ovat jo paremmissa suissa kera glögin. Kaapin perältä löysin jo vuosia sitten Stocmannilta ostamani perhoslautaset jotka ovatkin aivan ihanat kahvihetkiin. Greengaten peltipurkista tulikin mustikanvarvuille paikka jotka suhautin vielä lumispraylla valkeaksi.














Suklaapullat

2,5 dl maitoa
25 g (0,5 pkt) hiivaa
1 dl sokeria  
0,5 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna 
8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Täyte:
75 g margariinia
1 paketti (160 g) suklaatuorejuustoa (Philadelphia)
4 rkl sokeria
Voiteluun kananmuna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina ohueksi 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä levylle pehmeää rasvaa, notkistettua tuorejuustoa ja sokeria. Kääri levy rullalle jättäen saumapuoli alaspäin.
Leikkaa rullasta vinosti noin 30 palaa. Nosta pullat kohoamaan leikkuupinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota noin 15 minuuttia.
Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kortteihin joulurunoja

Runoja joulukortteihin

Ovikranssi