Piparminttumarengit
Piparminttumarengit
3 valkuaista
2 dl sokeria
1/4 tl piparminttuöljyä
punaista elintarvikeväriä
* Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon. Nosta kulho kattilan päälle niin, ettei vesi yllä kulhon pohjaan. Anna veden poreilla vain hieman. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vesihauteessa napakaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
* Nosta kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on hieman jäähtynyt. Valmis marenkimassa on raskasta ja sileää. Lisää piparminttuöljy ja tarkista maku.
*Valuta tai sivele pienellä siveltimellä elintarvikeväriä muutamaksi raidaksi pursotinpussiin. Pursota marenkikierteitä leivinpaperoidulle pellille.
*Paista marenkejä 95-asteisessa uunissa n. 2 t 10 min. Katso marenkeja välillä. Marengit ovat valmiita, kun tntuvat keveiltä ja irtoavat leivinpaperista.
Nämä oli niin ihania herkkuja, että marenkeja taitaa valmistua meillä pukinkonttiinkin ystäville :)
Aijai, noita täytyy kyllä testata!
VastaaPoistaOi kun on kauniin näköisiäkin, enkä yhtään epäile etteikö maistuiski ihanalle :)
VastaaPoista