Kutistemuovi bambeja

Innostuin askartelemaan pitkästä aikaa itsekkin kutistemuovista. Lapsen kanssa näistä on kyllä useaan otteeseen tehty koruja, kortteja yms. mutta nyt kodin koristukseksi jotain muuta. Kutistemuovihan on läpinäkyvää kartonkimaista joka kutistuu ja kovettuu uunissa. Omat kutistemuovi arkkini olen tilannut http://www.nappikauppapunahilkka.fi .  Heidän sivuilta löytyy hyvä ohje kutistemuovin käyttöön:

Ohje: Leikkaa kuvio kutistemuoviarkista saksilla tai leikkurilla. Väritä kuvio mattapuolelta puuväreillä, vedenkestävillä tusseilla tai leimaamalla. Tee myös tarvittavat reiät työhön tässä vaiheessa. Reiän saa tehtyä helposti esim tavallisella paperirei'ittäjällä. Lämmitä uuni 175 asteeseen (uuneissa on eroja, sopiva lämpötila löytyy kokeilemalla). Aseta kuviot oikeinpäin uunipellille leivinpapaerin päälle ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 3 minuuttia. Ensin kuviot käpristyvät, kutistuvat ja oikenevat jälleen. Ota kuviot pois uunista, kun ne ovat oienneet ja asettuneet muotoonsa. Jos kuviot ovat jääneet hieman kaareviksi, ne voi varovasti painaa suoriksi heti uunista ulos ottamisen jälkeen (muovi on taipuisaa vain muutaman sekuntin ajan). Kuviot kutistuvat korkeus- ja leveyssuunnassa n. 1/3 kokoon.

Tässä kuvia eri vaiheista:
Mallin bambeihin otin kaunis pieni joulu kirjasta jonka jäljensin kutistemuoviarkin karhealle puolelle. Sen jälkeen väritin kuviot puuväreillä ja leikkasin irti. Viimeinen kuva osoittaa miten paljon kutistumista tapahtuu uunissa joten pientä piperrystä ei kannata ryhtyä tekemään. Pienimmistä bambeista syntyy tytölle pinneihin koristeita ja isommat päätyivät sammalmetsään tallustamaan ;)Tunnelmallisia syysiltoja kynttilänvalossa kaikille :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kortteihin joulurunoja

Runoja joulukortteihin

DIY ; tonttu voiveitsi